Att starta en blogg

 

Att starta en blogg är idag mycket enkelt. Det finns ett stort antal bloggplattformar och verktyg att använda. Oftast räcker det med att gå in på en av dessa, skapa ett konto med användarnamn och lösenord och därefter är det bara att börja skriva det första inlägget.

En mycket lättåtkomlig plattform som är sammankopplad med Google är blogspot. Här kopplar man ett enda googlekonto till mail, kalender, sociala nätverk och blogg plus mycket mer genom en och samma inloggning. På denna bloggplattform kan man också enkelt lägga in annonser via Google Adsense även om det krävs många besökare för att kunna tjäna större summor. En nackdel med att blogga här är att bloggens domännamn kommer att vara blogspot. Vissa menar också att funktionerna kan vara begränsade.

Många lite mer avancerade bloggare använder därför WordPress som erbjuder fler bloggfunktion och också är lättare att forma till en egen blogg, inklusive domännamnet.

Vilken bloggplattform man väljer när man börjar är inte extremt viktigt. Med ganska enkla medel går det att flytta över bloggen mellan olika plattformar och det finns bra hjälp att få. Därför är det bäst att bara starta bloggen och lära sig allteftersom.