Inspirerande träningsbloggar för ett sunt liv

 

Inom genren träningsbloggar finns ett stort antal att välja på, både för vardagsmotionären och för den som lever för träning. Några bloggar varvar träningstips och berättelser från tävlingar eller träningsresor med recept och tankar kring kost och hälsa.

Träningsglädje

En av Sveriges mest populära bloggar inom träning och outdoor är Träningsglädje, som skrivs av Sara Rönne. Denna bloggerska har tagit steget fullt ut och livnär sig på bloggen och olika tränings- och hälsorelaterade uppdrag. Bloggförfattaren bor själv stora delar av året i den svenska fjällvärlden, i Åre. Från denna plats får man som läsare ta del av fantastiska löpar-, cykel- och skidäventur i en magisk fjällvärld. Bloggen kännetecknas också av att Sara Rönne är mycket duktig på att fotografera, vilket höjer bloggen till en mycket professionell nivå. I bloggen betonas vikten av att först och främst må bra, både inuti och utanpå, och inte bry sig så mycket om vikt, bantning eller yttre krav. Detta inspirerar många och har bidragit till bloggens enorma popularitet.

Spark i baken

En annan populär träningsblogg är Spark i baken, som numera har bytt namn till författarens eget, Terese Alvén. Denna bloggare arbetar också med träning och hälsa professionellt men på ett annat sätt än Sara Rönne. Hon är utbildad personlig tränare, har tidigare lett bl.a. spinningklasser och är även kostrådgivare och webbredaktör. Även denna blogg fokuserar på att må bra istället för att tänka på utseende, något som grundas i Terese Alvéns egna erfarenheter av ätstörningar under tidiga tonår.

Ovan nämnda bloggar är bara två inom ett stort utbud av bloggar med liknande tema. Om man söker inspiration för att starta ett nytt, hälsosamt liv eller bara vill ha extrapepp till träningen är det bara att besöka någon av alla härliga bloggar som finns.