Bloggar om ekonomisk frihet

 

Stressen i samhället ökar och många arbetar så att de, i kombination med ett fullt schema även på hemmafronten, blir sjukskrivna. På senare år har därför intresset för ett enklare liv genom ekonomisk frihet ökat. Ekonomisk frihet innebär inte ett liv i överflöd med lyxprylar utan tvärtom ett enkelt och sparsamt liv där man bygger en så stor förmögenhet att man klarar sig utan att behöva arbeta. Det finns ett flertal bloggar där man kan följa dessa tankar.

Miljonär innan 30

En av de mest kända bloggarna i Sverige inom genren är Miljonär innan 30 som startades av en ung bloggare med målet att nå en förmögenhet på minst 1 miljon svenska kronor innan han fyllde 30. Kampen mot detta mål fascinerade många och bloggen beskrev såväl investeringar och extrema spartips som att värma nudlar under varmvattenkranen i hotellrummet på affärsresor istället för att följa med kollegorna ut.

Bloggaren nådde målet inom utsatt tid men därefter har bloggen fortsatt med ett nytt mål- att författaren ska kunna sluta arbeta helt. Under våren 2017 gav “Miljonär innan 30” även ut en bok om resan mot ekonomiskt oberoende. Blir boken en storsäljare kan författaren gå i pension ännu tidigare än planerat.