Det personliga ansvaret för det man skriver i sin blogg

Dator med kaffeNär man skriver på en blogg har man ett väldigt stort ansvar. Samma sak som gäller i verkliga livet gäller också på internet. Man får inte förtala någon, man får inte heller kränka någon i sina inlägg och inte göra reklam utan tydligt visa att det är reklam. Som bloggare får man inte heller stjäla andras bilder utan lov så det finns mycket att tänka på. Som bloggare ska man framföra sin egen åsikt, det kan handla om att berätta om sitt vardagsliv eller där man betygsätter olika böcker som man har läst. En blogg är personlig och kan bli en viktig del av livet för att få skriva av sig, men gör det på ett bra sätt och tänk till lite så går det bra.

Att skriva blogg är kul

Många har en dröm om att få berätta om ett för dom viktigt område. Kanske är du mycket intresserad av matlagning eller inredning. För att kunna uttrycka dig och skriva bra behöver du en bra dator som gärna är lätt att ha med sig. Om man inte har råd att lägga ut hela kostnaden nu kan man kolla bland olika långuider och hitta ett lån till att köpa en dator. Den som kommer långt inom bloggandet har en stor chans att tjäna in lite pengar och då kan datorn ses som en investering.

Ha koll på lagar och regler

Man ska veta att sköter man inte sina kort rätt kan bloggen bli en rättslig fråga vilket inte är kul. Låt bli att vara elak och tänk ett varv extra kring bilder och liknande så kommer det sannolikt inte bli något problem. Blogga om ditt liv, din karriär eller en sjukdom som du kanske har. Bestäm själv och låt dina åsikter försvinna ut i cybervärlden. Det är spännande och roligt att komma i kontakt med likasinnande personer!