Hur mycket kan man tjäna på en blogg?

Lägga tid på sin blogg.Svaret på frågan om hur mycket man kan tjäna på att blogga är; så mycket du vill. Vad det handlar om är att lägga energi på sin blogg och faktiskt göra det man ska: blogga. Sätten man tjänar pengar på är flera. Bland annat kan man få förfrågningar från olika företag som sett bloggen och erbjuder betalning mot att bloggaren skriver om deras företag, deras tjänster eller produkter. För att det ska ske krävs att man är aktiv som bloggare och det är här det avgörs om man kommer att tjäna pengar eller inte. För att bli intressant för betalande annonsörer så bör du skriva flera artiklar i veckan och helst ha många följare. Det kan ta tid att skapa en attraktiv blogg men när man väl lyckats kan man tjäna riktigt bra.

När det gäller att tjäna pengar på sin blogg så kan man drabbas av en aning huvudbry; Vad ska man skriva om? Faktum är att det inte har så stor betydelse. Visst är det bra att nischa sig för en viss målgrupp och bygga upp en trogen läsarskara men för annonsörerna saknar det egentligen betydelse. De vill se en aktiv blogg som passar bra för just deras inriktning. Man kan blogga allmänt om sitt liv. Det är ju också sådant som intresserar människor. Framförallt unga tjejer följer gärna bloggar om andra tjejers liv. Bloggarna får gärna vara kryddade med bilder, det gillar den unga publiken. Har man nischat sig mot till exempel en mamma-blogg om livet som småbarnsförälder så kommer man att attrahera en målgrupp som själv är förälder och som vill ha tips kring blöjor och butiker för barnkläder. Annars går det bra att bara skriva om ditten och datten ur sitt liv. Har du spelat bowling? Toppen! Skriv om det och lägg till några snygga bilder. Besökte du en intressant konstutställning? Jättebra! Skriv om det. Och fota förstås. Huvudsaken är att du är aktiv och skriver ofta, då kommer annonsörerna.

Testa affiliatelänkar

Tjäna pengar som affiliate.Ytterligare en metod du kan använda för att tjäna pengar på din blogg är att ansluta dig till ett affiliatenätverk. Affiliate är en person som gör reklam för ett annat företag, en slags samarbetspartner. Det finns ett stort antal av den här typen av affiliatenätverk. Några som samarbetar med svenska företag är Tradedoubler och Adrecord. Det kostar ingenting att ansluta sig till ett affiliate nätverk. Vissa har krav på ett visst antal minsta besökare på vecko- och månadsbasis men de flesta godkänner även små, än så länge okända, bloggare. När man anslutit sig väljer man vilken typ av företag man vill samarbeta med och vilken sorts annonser man vill ha på sin blogg. Därefter kan man lägga upp speciella reklam-banners på sin blogg. En banner är en slags bild som har en länk infogad i bilden så när dina läsare trycker på bilden leds de vidare till den annonsör du gör reklam för. Handlar de något så får du betalt. Du får även tillgång till länkar som du infogar i din blogg om till exempel den senaste tidens händelser och när läsaren trycker på länken och handlar, ja, då har du tjänat pengar igen. Svårare än så är det inte.