Kommentera på bloggar

Om man vill skapa en framgångsrik blogg, i betydelsen en blogg som genererar inkomster, finns det en hel del knep att ta till. Det är ju viktigt att bloggen syns och det är ett misstag att tro att det räcker med att skriva några inlägg så kommer besökarna till bloggen. Så enkelt är det inte. När man väl kommit igång med sitt bloggande behöver man marknadsföra sin blogg. Det innebär att man måste berätta för människor att bloggen finns. Detta behöver man inte göra muntligt. Ett indirekt sätt är till exempel att använda sig av sk. ping-tjänster eller att lägga till bloggen i olika länkkataloger. Det kan visa sig vara en relativt snabba metoder att få besökare. En annan bra metod att använda sig av är att besöka andras bloggar. När man gör det lämnar man även en kommentar i kommentarsfältet, och naturligtvis lägger man även in en länk till sin egen blogg.

Varför ska man kommentera?

 

Ett tips för dem som arbetar på nätet, eller åtminstone vill nå ut till några besökare med sin hobbyblogg, är att kommentera på andras bloggar. Detta med kommentarer har faktiskt mer än ett syfte. Tanken är inte enbart att lägga länkar på andras bloggar utan det ligger en teknisk tanke bakom också. Det är nämligen så att sökmotorerna gillar rekommendationer d.v.s. de gillar när länkar pekar åt ett visst håll. Många länkar som pekar mot en viss webbsida eller blogg tyder sökmotorerna som rekommendationer “den där bloggen är jättebra”. Det är alltså den egentliga anledningen till att det är viktigt att kommentera på andras bloggar. Vidare finns det trix som sökmotorerna inte uppskattar alls och använder man såna knep så kan man bli bannad, alltså bortplockad och portad från en sökmotor. Det får inte ske så var försiktig med vilka metoder du använder för att få besökare till din egen blogg. Att kommentera på andras bloggar är ett fint sätt och är än så länge accepterat. Om det kommer förbli så får framtiden utvisa.

Ankartext i den egna bloggen

En annan teknik för att synas med bloggen är att länka mellan sina egna blogginlägg. Man kan alltså lägga in en länk med tips på sådant man tycker om som “att det finns mycket fint på Fyndab.com“. Orden inom citattecken kallas för ankartext. De texterna är sökmotorerna intresserade av när de söker efter lämpliga sidor som svar på ett sökord. I en ankartexten ska du försöka länka till ord som är viktiga för dig och för det som du skriver om. Varje sådan ankartext pekar också mot den sida som du vill att sökmotorerna ska hitta. Detta kan man ägna sig åt på den egna bloggen och använda vissa inlägg för att peka mot andra i samma blogg. Sökmotorerna gillar när det händer saker i bloggen så att bloggen inte bara är som en återvändsgränd. Resultaten på sökorden är viktiga för sökmotorerna. Dålig kvalitet är lika med en dålig sökmotor och det ryktet gör de allt för att undvika.