Olika sätt att tjäna pengar på din blogg

Det är många som drömmer om att kunna leva på sin blogg och ha som jobb att få skriva om ens stora passion i livet. Det är en dröm som kräver hårt arbete och mycket tid. På vilka olika sätt kan du då tjäna pengar på din blogg?

Läsare är basen

Det räcker dessvärre inte att ha en blogg och skriva bra artiklar. Det krävs också läsare – många läsare. Nyckeln till framgång som bloggare är att först få besökare, sedan få besökarna att återkomma och till sist också gärna köpa något av dig. Om du vill försöka tjäna pengar på en blogg måste du alltså tänka som en affärsman eller affärskvinna, du driver ett företag. För att få läsare behöver du skriva om något som är intressant för andra att läsa om. Det är bara stora stjärnor som Zara Larsson som kan skriva små meningar om sig själv och få miljoner följare, vi andra måste tänka på ett helt och hållet annat sätt. Tänk igenom vad du är duktig på. Det som vi är duktiga på är ofta det som vi också tycker är intressant och roligt. Tänk sedan om du kan hjälpa människor på något sätt med den kunskapen: lösa datorproblem, hitta bästa boendet på resan, djurförsäkringar eller att finna en bra tandläkare. Om du söker en kvalitativ tandläkare i Stockholm finns distriktstandvarden.se där det både är helg- och kvällsöppet, med akuttider samma dag. Skapa sedan din blogg utifrån att du ska hjälpa dina läsare med olika problem som är relevanta inom det ämnet.

Annonser

Du får inkomst genom att ha reklam på din blogg. Du kan välja mellan olika slags reklam, adsense eller ett affiliateprogram. För vissa annonser krävs det att personer köpt något och sedan får du en provision, för andra annonser räcker det om du har skickat vidare besökaren, du får betalt per klick. Du måste själv läsa på och besluta dig för vilken slags annonsering som du vill ha. Du kan också ha banners på bloggen. Det bästa är att testa olika varianter – att starta företag är att testa och ändra tills man hittat det rätta konceptet.

De personer som lever på sin blogg brukar ofta också sälja något. Det kan vara en vara som de tillverkar själva, de är återförsäljare till en produkt eller så har de skrivit en e-bok. Som bloggföretagare är det klokt att ha flera ben att stå på. Det kan visa sig att din bok om hunduppfödning blir så stor att du väljer att publicera den som pappersbok och vips är du också författare. Du kan också låta ditt fokus på bloggen vara en webbutik. Målet är att sälja de saker som du är återförsäljare till, och din blogg handlar om produkterna och smarta tips på hur man kan använda dem.