Tips för mötet

När du har börjat att få förfrågningar kring samarbeten från olika företag kan du säga att du är en professionell bloggare. Men det här med att gå på möten och kanske till och med hålla i möten själv kan kännas läskigt och svårt. I det här inlägget kommer du att få tips för att ditt möte kommer att bli så bra som möjligt.

Mötesrum

Säg att du ska hålla i en presentation för ett företag som är intresserade av att samarbeta med dig. Det bästa du kan göra för att ge ett proffsigt intryck är att hålla ditt möte i en konferenslokal eller ett mötesrum. Det finns många bra mötesrum du kan boka där du kan hålla ditt möte. En annan fördel med att boka ett mötesrum istället för att hålla mötet på en allmän plats, till exempel ett café, är att du slipper bli störd av omgivningen och kan koncentrera dig bättre på mötet.

Manus

Om du är stressad och nervös inför ditt möte kan det vara skönt att ha ett manus. Ta dig tiden att skriva ner det du vill prata om eller vill få sagt under mötet, plugga in manuset och ha med dig dina anteckningar till mötet. Ifall du skulle få en blackout eller bli osäker är det väldigt skönt att ha ett manus att gå till. Det är vanligare än vad du tror att ha ett manus på möten. Till och med USA:s president har manus när han ska hålla ett tal eller hålla i ett viktigt möte. Det spelar ingen roll om man är van eller inte vid att hålla i eller delta i möten. Det är något som får många stressade och därför är det skönt att ha ett manus.

Förberedelser

Förutom att det kan vara skönt att ha ett manus och plugga in det inför ditt möte finns det fler saker du kan göra. Ska du träffa ett nytt företag är det bra om du gör din research och tar reda på så mycket du kan om företaget. De kommer att uppskatta om du har gjort din research. Se till att du är väl förberedd inför ditt möte. Det är också viktigt att du äter ordentligt innan och att du har tillgång till vatten eller annan dryck under mötet.

Det är bra att förbereda sig med alla fysiska saker inför ett möte. Men det är också bra om du förbereder dig mentalt. Försök att komma ner i varv, gör mindfulnessövningar och säg till dig själv att det kommer att gå bra så kommer det att göra det också.