Utseendefixering och bloggar

Utseendet har kommit att spela en väldigt stor roll på sociala medier och i bloggar. Det finns bloggar om mode, skönhet, hälsa, smink, styling och allt mellan himmel och jord. Det är alltid folk som snappar upp de aktuella trenderna, men behövs det verkligen fler bloggar om skönhet och mode och smink? Borde det inte bli trendigt med självförtroende, att öka sin självbild och det psykiska måendet?

När det gäller psykiskt mående finns det faktiskt saker som är väldigt befogat, och det gäller den egna kroppen. Det kan vara implantat efter bröstcancer, eller kanske en hårtransplantation om du på grund av sjukdom eller andra orsaker har blivit väldigt tunnhårig redan i ung ålder och lider av det. Hos Nordic Hair kan du få hårtransplantationer och hudbehandlingar för att minska håravfall, tunnhårighet och ärrvävnad på huden. Ingen regel utan undantag med andra ord.

Blogga om välmående

Att blogga om välmående, ett välmående som kommer inifrån och betyder att du trivs med dig själv kan vara precis vad världen behöver. Se till att få ut bloggen över sociala medier och tala om att det inte behövs fyra lager smink för att korsa tröskeln. Bland unga tjejer idag råder en stor osäkerhet, många jämför sig med andra lite för mycket, och därför är det viktigt att det även lyfts fram att man duger även utan smink eller de absolut dyraste märkeskläderna.

Absolut vill alla se så bra ut som möjligt, men unga människor har inte samma behov av hudkrämer, olika serum och liknande som de som närmar sig medelåldern har. Ändå använder unga tjejer väldigt mycket olika produkter för att göra sig vackrare och få en yngre hy, och skapar utseendefixering och ångest helt i onödan. I många fall handlar det om en felaktig föreställning om att det naturliga utseendet inte är gott nog. Unga män måste se ut på ett visst sätt för att vara populära, eller unga tjejer måste ha massor av smink, urringat och klackar för att vara snygga, och följer du inte normen så faller du utanför och räknas inte. Inget kunde vara mer fel och det är dags att ta bort de inrotade fördomarna.

Naturlig skönhet

Du kanske tänker att naturlig skönhet inte ger så mycket att blogga om, men det är tvärtom riktigt mycket i naturlig skönhet. Tips för inlägg är hur du sminkar dig så det inte syns att du är sminkad, olika frisyrer, att passa ihop ögonfärg, ansiktets hudton med hårfärg och färg på kläder och smycken men det kan också vara hur du framhäver dig med så lite ingrepp och smink som möjligt.

En blogg om naturlig skönhet och enkel sminkning, kanske även miljövänliga alternativ till ansiktsmasker och liknande är en uppfriskande fläkt i Bloggsverige, så varför inte se till att skapa en sådan blogg? Se till att bli den där influencern och inspiratören som motverkar utseendefixeringen, stressen över att alltid vara perfekt sminkad och försök att höja läsarnas självförtroende istället för att visa olika produkter som “gör att du ser yngre och vackrare ut”.

Självförtroende och självkänsla är både attraktivt och viktigt, satsa på det.