Bloggare – du kan jobba vart som helst

Jag har tidigare skrivit om de olika för- och nackdelarna med bloggar. Fokuset låg då på bloggen som fenomen. Idag ska jag istället skriva om en av de klara fördelarna med att vara bloggare, och leva på det, nämligen att du kan jobba i stort sett vart som helst.

  • 1. Hyra kontor – Om det går riktigt bra för dig kan du hyra ett kontor. Åtminstone om du hör till dem som känner att en bra struktur och ett ställe att gå till varje dag faktiskt inte är så dumt. Hos Workaround.io kan du hitta prisvärda kontorslokaler i attraktiva lägen i hela Sverige.
  • 2. På resande fot – Har du bara disciplinen så finns det ingenting som säger att du måste befinna dig på en och samma geografiska plats för att göra ditt jobb. Har du bara ett mobilabonnemang med bra internetuppkoppling och en laptop så kan du skriva på tåg, bussar, på stranden eller vart som helst. Det finns ju till och med faktiskt ett antal bloggare som indirekt försörjer sig på sitt resande genom att de skriver om det i bloggen.
  • 3. På café – Cafét är fattigmansalternativet för den som vill ha en plats att gå till men som inte har råd att hyra ett eget kontor. Vill du lyxa till det så dricker du inte bara kaffe utan käkar lunch eller frukost på favoritcafét samtidigt som du planerar ditt nästa inlägg.
  • 4. Hemma – Du behöver förstås inte ta dig någonstans. Men se för tusan till att borsta tänderna och klä dig ordentligt ändå.